Subscribe:

ad1

1

1

السبت، 18 أغسطس 2012

بمناسبة الاعياد // طريقة عمل الغريبة


طريقة عمل الغريبة


المقادير:


2 كوب زبدة

كوب سكر بودرة

3 1/2 كوب دقيق

الطريقة:

علشان الغريبة تطلع معانا ناعمة لازم الزبدة

 اللي بنستعملها تكون ناعمة، وطبعا تكون بدون ملح.

1- نضرب الزبدة بالمضرب شوية لغاية لما تفك من بعضها، 

وبعد كده نضيف عليها السكر البودرة ونخلطهم مع بعض 

كويس، وبعد كده نضيف الدقيق ونعجنهم كلهم مع بعض.

2- نشكّل العجينة، ويُفضّل إننا نشكّلها بأطراف الأصابع؛

 لأن باطن الإيد بيكون سخن وممكن يسيّح الزبدة،

 وبنكوّرها وبنرصّها على الصاج، وممكن نزيّنها بالمكسرات.

3- بعد كده ندخّل الصاج في فرن ساخن على

 درجة حرارة 160 ونسيبها لمدة 15 دقيقة تقريبا،

 ويُفضّل إننا نحطها في الرف اللي في النصف،

ونتابعها دايماً علشان لونها ما يتغيّرش

لطريقة عمل الكحك المصري اضغط هنا

لطريقة عمل بيتي فور اضغط هنا

0 التعليقات:

إرسال تعليق